Zelf huis verkopen

Zelf je huis verkopen zonder makelaar

Zelf huis verkopen

Zelf je woonhuis verkopen?

Vaak komen we de vraag tegen: “Hoe kan ik snel mijn huis aan Steefkoopt verkopen?” Een logische vraag, want voor Steef is het snel verkopen van een huis net iets anders dan een “normale” verkoop. In de traditionele verkoop wordt er meestal een makelaar ingehuurd, en de makelaar zal jouw huis verkopen en proberen er het maximale uit te halen. Natuurlijk voor jou, maar ook voor zichzelf. Vaak wordt het door de makelaar ook te rooskleurig voorgesteld en een te hoge verkoopprijs gevraagd. Dit zal ervoor zorgen dat potenciele kopers uitblijven. 

In de tussentijd lopen de vaste lasten op de woning, waar je wellicht al niet meer woont, gewoon door. Ook de kosten voor de diensten van de makelaar lopen gewoon door. Het huis zal continu beschikbaar en toonbaar moeten zijn voor kijkers. Snel huizen verkopen heeft de hoogste prioriteit van Steefkoopt. Steef is geen makelaar die op zoek zijn naar kopers. Steef is de koper! Hij voorziet jou van een marktcomforme prijs voor jouw woning. Verkoop via Steefkoopt is doorgaans binnen enkele dagen afgerond. Wanneer jij contact opneemt met Steef weet je al binnen een dag wat hij voor jou kan betekenen. Je hebt geen makelaar nodig en er zijn geen bijkomende kosten zoals makelaarskosten, notariskosten, etc. Hierdoor weet jij precies hoeveel je voor je huis krijgt en kom je niet voor verrassingen of teleurstellingen te staan. Wil jij een bod op je huis? Vul het formulier in en Steef neemt vandaag nog contact met je op!
 

Zelf je woonhuis verkopen

Direct een bod aanvragen?

"Ik wil mijn huis verkopen zonder makelaar"

Makkelijk, snel en discreet verkopen zonder makelaar?

Bespaar geld op de verkoop

Wanneer je zelf je woning verkoopt kan je veel geld besparen op makelaars- en notariskosten. Dit is de belangrijkste motivatie voor veel mensen die ervoor kiezen om een woning te verkopen zonder makelaar. "Als ik het zelf kan, waarom zou ik dan een makelaar inhuren?". Het wordt daarom steeds gebruikelijker om een huis te verkopen zonder makelaar. Het is op deze manier mogelijk duizenden euro's te besparen op hoge makelaars- en notariskosten. Dit geld kan je direct in eigen zak stoppen of op je spaarrekening houden. Een andere mogelijkheid is natuurlijk om dit bedrag direct weer in jouw nieuwe woning te investeren. 

Geen kosten, direct zekerheid

Je hoeft niks te doen of te betalen, Steefkoopt is verantwoordelijk voor alle administratieve uitgaven en handelingen. Wanneer jij je huis verkoopt aan Steefkoopt, heb je geen last van hoge notariskosten, makelaarskosten, financieringsretentie of opnamerechten. Hiermee verdien je al snel duizenden euro's en worden alle onzekerheden direct weggenomen! Als je bovengenoemde voordelen aantrekkelijk vindt, maar wel graag de risico’s wilt vermijden, dan kan het interessant zijn om snel je woning te verkopen. Heb je een vraag of opmerking? Vul het formulier in en al je vragen zullen vandaag nog beantwoord worden! Of lees hier meer over onze werkwijze!

 

Hoe kan ik mijn huis verkopen zonder makelaar?

Als je liever geen makelaar in wilt schakelen, kun je zelf proberen je woning te verkopen. Hiervoor zijn een aantal dingen belangrijk, zoals het vragen van de juiste prijs in de huidige markt. Soms is het slim om eerst je woning op te knappen en er in ieder geval voor te zorgen dat je woning netjes is. Vind je dit teveel gedoe, heb je geen zin in kijkers en wil je snel van je huis af? Laat je woning dan kopen door Steef! 

Kortom, waarom kiezen voor Steefkoopt?

Je huis verkopen aan Steef is gratis. Je krijgt alle service, maar betaalt hiervoor geen kosten zoals bij een makelaar. De verkoop van je eigen woning kan op deze manier veel sneller gaan, waardoor je gauw zekerheid hebt. Ook financieel. Heb je schulden en dreigt je woonhuis de executieverkoop in te gaan? Steef kan jou helpen om dit te voorkomen door snel je woning te kopen en contact op te nemen met de bank. Je huis mag achterstallig onderhoud hebben en je woning hoeft niet steeds netjes te zijn. Daarbij hoef je ook niet telkens de deur uit voor een bezichtiging in je huis. Die zijn er namelijk niet! Steef is de enige die langskomt om de waarde van je huis te bepalen. Als jij je woning aan Steef verkoopt, kun je in overleg je huis nog een tijdje huren als de situatie dat toelaat. In sommige gevallen is dat erg prettig! 

Heb je een vraag of opmerking?

Veel gestelde vragen

Als je je huis verkoopt aan Steefkoopt dan kan de verkoop al binnen 3 dagen geregeld zijn. Dit betekent dat je, afhankelijk van de situatie, ook binnen 3 dagen het geld op je rekening kunt hebben. 

Veel mensen vragen zich af waarom hun huis maar niet verkocht wordt. Dit kan verschillende redenen hebben. Als de woning bij een makelaar te koop staat, wordt er vaak een te rooskleurig beeld van het huis of het appartement geschetst voor de buitenwereld. Mensen (potentiële kopers) die de woning vervolgens gaan bezichtigen worden vervolgens teleurgesteld, omdat de woonruimte niet voldoet aan de door de makelaar gecreëerde verwachtingen. Ook knappen kijkers vaak af op achterstallig onderhoud of een gedateerd interieur en hebben ze moeite "hier doorheen te kijken". 

Als je liever geen makelaar in wilt schakelen, kun je zelf proberen je woning te verkopen. Hiervoor zijn een aantal dingen belangrijk, zoals het vragen van de juiste prijs in de huidige markt. Soms is het slim om eerst je woning op te knappen en er in ieder geval voor te zorgen dat je woning netjes is. Vind je dit teveel gedoe, heb je geen zin in kijkers en wil je snel van je huis af? Laat je woning dan kopen door Steef! 

Je huis verkopen aan Steef is gratis. Je krijgt alle service, maar betaalt hiervoor geen kosten zoals bij een makelaar. De verkoop van je eigen woning kan op deze manier veel sneller gaan, waardoor je gauw zekerheid hebt. Ook financieel. 

Heb je schulden en dreigt je woonhuis de executieverkoop in te gaan? Steef kan jou helpen om dit te voorkomen door snel de woning te kopen en contact op te nemen met de bank.

Je huis mag achterstallig onderhoud hebben en je woning hoeft niet steeds netjes te zijn. Dit komt, omdat je niet telkens de deur uit hoeft voor een bezichtiging. Die zijn er namelijk niet! Steef is de enige die langskomt om de waarde van je huis te bepalen.  

Als jij je woning aan Steef verkoopt, kun je in overleg je huis nog een tijdje huren als de situatie dat toelaat. In sommige gevallen is dat erg prettig! 

Nee, dat is niet nodig. De datum van de sleuteloverdracht gaat altijd in overleg. Ook is het mogelijk om je woning voor een korte periode terug te huren van Steef, zodat je de tijd hebt om op zoek te gaan naar een andere plek om te wonen. Tijdens een persoonlijk gesprek met Steef kun jij je wensen aangeven en je situatie toelichten. Bijna overal is een passende oplossing voor!

Direct een bod aanvragen?

Voorkom verkoop tegen een te lage waarde

Executieverkoop voorkomen

Wat is een executieverkoop?

Executieverkopen vinden meestal plaats wanneer de huiseigenaar zijn betalingsverplichtingen niet nakomt. De woning kan vervolgens via een executieveiling worden aangeboden aan geïnteresseerde partijen. Executiewoningen worden meestal verkocht tegen een prijs die veel lager is dan hun werkelijke waarde. Dit brengt de huiseigenaar in de schulden. Bij een executieverkoop wordt de huiseigenaar dus gedwongen het huis te verkopen omdat de huiseigenaar de hypotheek niet kan betalen. Als er een hypotheek op de woning staat, beoordeelt de bank of het noodzakelijk is de woning te verkopen. Als gevolg hiervan werd het huis geveild. Hier worden huizen tegen een niet-redelijke prijs verkocht, dus huiseigenaren krijgen meestal minder waarde voor een huis dan wanneer ze normaal verkopen.

Wat is de oorzaak van een executieverkoop?

Meestal zal de huiseigenaar er alles aan doen om aan de maandelijkse hypotheekverplichtingen te voldoen. Het is algemeen bekend dat het niet naleven van betalingsverplichtingen kan leiden tot executieveilingen. Veel voorkomende oorzaken zijn echter, een relatiebreuk, ziekte, overlijden, faillissement of werkloosheid.

Wat kun je doen om een executieverkoop te voorkomen?

Net als een huiseigenaar wil een bank er alles aan doen om de verkoop door middel van executieveiling te voorkomen. In bijna alle gevallen leidden de gedwongen verkoop van huizen ertoe dat banken hypotheekverliezen leiden. Als er hoop is om de betaalmethode voor maandelijkse betalingen te verbeteren, zijn banken daarom bijna altijd geneigd dat te doen.

De praktijk heeft uitgewezen dat de bank pas na het afvinken van alle opties een executieverkoop zal starten. De hypotheekverstrekker, de bank, gaat eerst met de huiseigenaar in gesprek en bespreekt verschillende mogelijkheden. Meestal zijn betalingsregelingen de eerste keuze zodat de achterstand binnen een bepaalde tijd kan worden ingehaald.

Je huis verkopen bij Steefkoopt

Voor huiseigenaren is een steeds grotere keuze om in een vroeg stadium het heft in eigen handen te nemen. Een hogere restschuld zal alleen maar voor meer problemen zorgen. Steefkoopt biedt dit alternatief. Steefkoopt kan je helpen door snel je huis te kopen. Het is helemaal gratis. Je hoeft dus geen makelaarskosten of notariskosten te betalen. Nadat alles goed geregeld is en de verkoop officieel rond is, kun je afhankelijk van de situatie, de betaling direct ontvangen. 

Direct je vraag stellen?

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
WhatsApp image/svg+xml
Bod aanvragen