Help, ik heb schulden

Ongeveer 22% van alle huishoudens in Nederland heeft schulden. Het komt dus vaker voor dan je denkt en is dan ook niets om je voor te schamen. Wat wel belangrijk is, is dat je probeert uit de schulden te komen. Gelukkig kunnen verschillende instanties je helpen.

Vraag hulp bij je eigen Gemeente

De Gemeente waar je woont kan je helpen je geldzaken weer op orde te krijgen. In overleg met jou proberen ze vaak een schuldregeling te treffen met schuldeisers. Toch is dit niet altijd genoeg. Bijvoorbeeld als je al lange tijd schulden hebt en ze hierdoor hoog zijn opgelopen. Vaak komt het doordat je uitgaven hoger zijn dan je eigenlijk kunt betalen en dit kan allerlei redenen hebben. Tijd voor professionele hulp en verandering!

Betalingsplan

Als je schulden hoog zijn en je deze niet kunt betalen, dan kun je een beroep doen op de Kredietbank (Wet Schuldsanering Natuurlijke Personen). Ze helpen je met een betalingsplan en als dat niet lukt kan via de rechter een aanvraag worden gedaan voor Schuldsanering. De rechter bekijkt of je in staat bent om zelf je schulden af te lossen of niet. 

Natuurlijk wil je voorkomen dat je in de schuldsanering terecht komt. Een nadeel ervan is bijvoorbeeld dat je vaak een aantal jaren van een klein bedrag dat je ontvangt moet rondkomen. Al je extra geld gaat naar de schuldeisers. Je moet fulltime werken, toestemming vragen om te verhuizen en een bewindvoerder aanstellen. Ook mag je geen nieuwe schulden maken of dingen doen die nadelig zijn voor de schuldeisers. 

Je huis verkopen

Als het je met de hulp van de gemeente niet lukt om uit de schulden te komen, kan de conclusie zijn dat het beter is om je woning te verkopen. Bij Steefkoopt heb je de mogelijkheid om je woning na de verkoop nog een tijdje te huren, zodat je kunt zoeken naar een passende oplossing. Steef is betrouwbaar en denkt graag met je mee. Misschien is er wel sprake van overwaarde (het verschil tussen de marktwaarde van je woning en het bedrag van de hypotheek), waardoor je gelijk al je schulden kunt afbetalen. Dat geeft toch rust, ruimte en voorkomt dat de situatie erger wordt. 

Steef helpt je graag en bekijkt graag samen de mogelijkheden. 

05 februari 2021

Over ons

Wil jij snel en zelf je eigen woning verkopen zonder bijkomende makelaarskosten en onzekerheden? Het is makkelijker dan je denkt. Geef vrijblijvend aan dat je een bod wil op je huis, laat je gegevens achter en Steef doet de rest!

Tags

Eerste test blog
Huis snel verkopen
Direct huis verkocht

Benieuwd wat jouw huis waard is?

WhatsApp image/svg+xml
Bod aanvragen